Nieuws: Nazaten adopteren 60ste tegel Brabantsedag

HEEZE - Inmiddels zijn er al 60 Parades van Vermaeck door de straten van Heeze getrokken. Meer dan 60 jaar geleden zaten Marcel van der Heijden, Jo Paans en Willy van Kemenade in Tapperij de Zwaan aan de bar, waar het idee van de Brabantsedag werd vormgegeven. Niet wetende dat dit evenement zou uitgroeien tot een eersteklas theaterspektakel waar vrijwel iedere Heezenaar op enigerlei wijze bij betrokken is.

 

 

Peter van Kemenade, Toon Paans en Marco van der Heijden, zonen en kleinzoon van de initiatiefnemers zijn zeer vereert om in dit jubileumjaar de steen te mogen adopteren als eerbetoon aan de grondleggers van de Brabantsedag.

Vriendenkring De Rooie Hoek Algemeen Winnaar 2017

Vaak is de afgelopen jaren de Algemeen Winnaar, dié groep die het publiek weet te ontroeren met drama en verstilling. Dit jaar komt De Rooie Hoek met een groots samenspel en iedereen zal het weten; "Zij moet op de ezel staan." Een prachtig spel wat eindigt in een schreeuw van 'Zij' in de kooi.

 

 

Met Charivari is de Vriendenkring al voor de vijfde maal Algemeen Winnaar. Een bijzondere prestatie gezien het relatief korte bestaan van deze groep.

Ook een tegel adopteren?

Dat kan. Lees hier meer over de Brabantsedag Walk of Fame.

  


Niets uit deze website mag worden overgenomen en/of gecopieerd tenzij met toestemming van de eigenaar.