Nieuws: Juffen en meesters in het zonnetje!

HEEZE - Vlak voor corona stonden we massaal stil bij de lastige omstandigheden waarin de juffen en meesters vandaag de dag werken. Overvolle klassen, geen overvloedige salarissen, volop bezuinigingen en steeds hogere eisen die gesteld worden aan het onderwijs. En plots eiste corona alle aandacht op. De Vrienden van Heeze zijn het echter allerminst vergeten en zetten hen daarom alsnog eens volop in het zonnetje tijdens een ludieke basisscholenactie.

 

 

 

Met het nodige rumoer deden vrijdagochtend 13 mei jl. de Vrienden van Heeze de vier Heezerse basisscholen aan. Uitsluitend de directeuren waren in het complot betrokken, om daadwerkelijk de juffen, meesters en ondersteunend personeel te verrassen met een oprechte blijk van waardering.

 

 

 

 

In de aula’s van de scholen waren de kinderen en het personeel samengebracht in afwachting van wat komen zou, waarna de Vrienden van Heeze het podium beklommen en de microfoon grepen. Ondanks de fratsen van ‘Zjonnetje’ (Berry Knapen), was de boodschap van Wim Renders namens de Vrienden serieus: de juffen en meesters van basisscholen verdienen alle lof en eer voor hun tomeloze goede werk. “Wij kunnen helaas niet veel voor deze kanjers betekenen, anders dan namens heel Heeze onze enorme waardering uit te spreken en hen op deze manier eens flink in het zonnetje te zetten.” En zo geschiedde.

 

 

De Vrienden van Heeze eindigde hun bliksembezoek met een enorme borrelplank voor alle medewerkers (mede mogelijk gemaakt door Van Hooff Culinair) en lieten bovendien voor altijd een ‘Zjonnetje in Huis’ achter door de directeur passend te voorzien van een grote zon.

 

 

Juffen en meesters, nogmaals onze dank en lof voor al jullie liefde, inzet en goede werk. Jullie geven letterlijk de toekomst van Heeze vorm en kleur. Hulde, hulde, hulde!

Naast Van Hooff Culinair, willen we ook graag Brasserie Gezellig, Gerd van Hout en Tableaux danken voor hun medewerking aan deze actie.

 


Niets uit deze website mag worden overgenomen en/of gecopieerd tenzij met toestemming van de eigenaar.